Brcnimo rasizem #5, Zagorje

V Zagorju bo v soboto, 15. oktobra 2016, potekal jubilejni, že peti zaporedni samoorganizirani antifašistični nogometni turnir Brcnimo rasizem. Turnir bo potekal na že standardni lokaciji – igrišče Proletarec ob Mladinskem centru Zagorje.

Dogodek je del širše pobude Brcnimo rasizem, katere namen je kolektivno zavrniti sovraštvo in izključevanja ter zgraditi solidarnost med ljudmi in skupnost radikalne enakosti. Gre za odprt prostor, ki zavrača rasizem, seksizem, homofobijo, nacionalizme in vse druge oblike diskriminacije.
Nogomet kot skupinski šport zahteva komunikacijo in sodelovanje med posamezniki. V nogometu ne obstaja individualni uspeh, ki bi ga lahko ločili od celotnega moštva, temveč je potrebno za to delo celotne ekipe. Ekipa je močna toliko, kot so sposobni in kreativni posamezni igralci ter kolikor so ti posamezniki zmožni kombinirati različne sposobnosti in sodelovati z ostalimi v kolektivu. Nogomet je tako tudi dobra priložnost za vajo in eksperimentiranje z individualno svobodo in družbeno odgovornostjo, saj se je včasih potrebno izpostaviti, spet drugič pa držati nazaj, da bi bila naša ekipa uspešna.

V današnji družbi smo priča vedno bolj pogostim, hitrejšim spremembam. Te spremembe so za marsikoga prevelik zalogaj, zato se ljudje zatekajo k sovraštvu kot odgovoru, ki ponuja navidezno varnost in konzervativen odgovor na novo realnost sveta. Sovraštvo in ksenofobnost do različnih (novih) pojavov v družbi sta pogosto plod nepoznavanja, zato je v boju za odprto in strpno družbo pomembno, da v praksi pokažemo, kaj zares te neznanke pomenijo. Za to obstaja več različnih poti in možnosti in ena izmed njih je zaradi skupinskega duha in logike igre ravno nogomet.

--------------------------------

:: PROGRAM ::

[ ČETRTEK, 13. oktober 2016]
@Dnevni center, Mladinski center Zagorje

- VEGEKUHNA

[ PETEK, 14. oktober 2016 ]
@Mala hala, Mladinski center Zagorje

- ŽREB TEKMOVANJA
- TURNIR V NAMIZNEM NOGOMETU

[ SOBOTA, 15. oktober 2016 ]
@igrišče Proletarec, Zagorje

- NOGOMETNI TURNIR
Predtekmovanje po skupinah (4 skupin po 3 ekipe, v nadaljevanje napreduje prvouvrščena ekipa v skupini), četrtfinale, polfinale, finale.

- HRANA, NE OROŽJE!

- IZDELOVANJE PRIPONK, NAMIZNI NOGOMET, DJ PROGRAM…

Ker je turnir samoorganiziran in namenjen skupnosti, vas pozivamo, da se pridružite organizaciji dogodka. Kakršnekoli ideje in pomoč so več kot dobrodošle!


:: PRIJAVE ::

se bodo odprle v sredo, 28. septembra, ter trajajo do zapolnitve mest. Zaradi logistike je število prijavljenih ekip letos ponovno omejeno na maksimalno 12! Zato svetujemo, da prijavo ekipe opravijo čimprej.

Svojo ekipo (vsaj 4+1) prijavite z mailom na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

- Ekipa mora šteti vsaj 4 igralce + vratar.

- Posamezna tekma traja 2 x 10 min, finale pa 2 x 15 min.

- Pokal za prve tri ekipe, najboljšega strelca ter vratarja.

- Priznanja za vse sodelujoče ekipe.

- Na turnirju bo poskrbljeno za brezalkoholno osvežitev in vegetarijanski topli obrok.

- Ekipe naprošamo, da so na prizorišču vsaj pol ure pred njihovo prvo tekmo.


Soorganizirajo: Mladinski Center Zagorje, Organizirana skupnost anarhistov Zasavje (Osa Zasavje)

:: KONTAKT ::
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. /// Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

PORUŠIM ZIDOVE SOVRAŠTVA, ZGRADIMO MOSTOVE PRIJATELJSTVA!

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.