Korporacijske prodajalne še enkrat kažejo svojo hinavščino in zlaganost, še enkrat z namenom služenja seveda!

Pred kratkim smo pisale_i o dvoličnosti hoferja, ki naj bi, potem ko so aktivistke_i AETP s posnetki izpostavile_i klavnico košaki začasno iz svojih prodajaln odmaknil "produkte" košakov.  
Tokrat gre za podjetje spar slovenija, ki naj bi prav tako odmaknil "produkte" košakov zaradi etičnih in trajnostnih razlogov.

Pred nekaj dnevi je organizacija Equalia objavila podobne posnetke, vendar z italijanske piščančje farme (AIA), iz katere se mleta trupla prodajajo tudi v prodajalnah spar. Ali bodo tudi te odmaknili? Ali bodo tudi druge živalske "produkte" odmaknili? Saj gre pri vseh živalskih "produktih" za izkoriščanje in/ali pobijanje. Ali bodo morda odmaknili tudi produkte, kjer se izkorišča delavke_ce? ...

Ne verjamemo, da podjetja ne vedo kaj se v proizvodnjah produktov, ki jih prodajajo dogaja. Pri odmiku izdelkov in kot v tem primeru pri kontaktiranju proizvajalcev, gre le za marketinško potezo, kjer se prodajalec javnosti predstavlja kot skrben. Da gre za marketinško potezo, dokazuje tudi to, da se prodajalne odzovejo šele, ko je zadeva odmevna v javnosti.  

Spar je vsaj v tem primeru še za kanček bolj dvoličen, saj na eni strani reklamira in prodaja produkte nasilja nad čutečimi bitji na drugi pa z nekaj drobiža sponzorizira vegafest, in je letos celo sodeloval na Veganuary-ju ali veganskem januarju.

Seveda pod etično in okoljsko pretvezo je namen spara le ta, da bi na veganski populaciji služil s prodajo svojih rastlinskih produktov.  
 
Aja, samo ni več januar, no pol pa je vse ok?

- Malo off topic (ali niti ne), nismo pozabili na sparovo diskriminacijo
na podlagi starosti:
https://www.facebook.com/page/1725464724436590/search/...

- Posnetki iz farme AIA: https://www.youtube.com/watch?v=oUyfYZU5gBg

- Posnetki iz klavnice košaki:
https://www.facebook.com/Animal.Enterprise.Transparency.Project/videos/1038954143337793

-naš tekst o hoferju:
https://www.facebook.com/page/104353467767397/search/...

SPAR, NI JIM MAR!

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.