call for solidarity: ker smo shod organizirale srednješolke in prekarno zaposlene "mlade odrasle" je za nas dosti bolj kot udarec pendreka in metanje po tleh ter potiskanje ob steno nasilno ekonomsko nasilje kazni za naš obstoj na ulici. zato prosimo za podporo pri plačevanju vseh, tudi najbolj banalnih cpp kazni, ki so se ponovno zvrstile, ko smo svoj obstoj manifestirale na ulici. če lahko, prosim donirajte preko paypala @sestre (paypal.me/sestre)

call for solidarity: this demo was called upon by students and young precarious workers and for us the more violent form of punishment than being hit with clubs, thrown on the ground and pushed against the wall is the economic violence of the fines we got. for us it is important to cover these costs together and in that way encourage and empower our existence on the streets. that is why we are asking for support with paying all of the fines, even the more banal traffic ones. if you can please donate through paypal @seste

Preberi več

Video poročilo - 19. 1. 2022

Poglej video

Potovanje za življenje: Šest zapisov o pripravah na zapatistično invazijo na Evropo, Acerbic distribution, 2021.

Poglej video!

Dogodek je potekal v kontekstu vseevropskega zapatističnega srečanja. Več informacij o kontekstu: https://zapatista.kompot.si/

Poglej video!

Psihično malteretiranje prosilcev za azil v Postojni. 

Poglej video!

Koordinacija za zapatistično srečanje v Sloveniji, del Balkanske poti, v solidarnosti z zapatističnimi skupnostmi v Chiapasu in proti terorju paravojaških enot v Mehiki.

Zapatista Coordination Slovenia, part of Balkan Route, in solidarity with Zapatista communities in Chiapas, against paramilitaries terror in Mexico.

Poglej Video!

Protest proti imperializmu, proti patriarhatu povsod po svetu, za dostop do azila za vse in varen prehod begunk_cev. Za sesutje Trdnjave Evrope.
Protest against imperialism, against patriarchy all over the world, for access to asylum for all and a safe passage for refugees. For the collapse of Fortress Europe.

Poglej video!

/.../Testi iz jezika ne smejo biti pogoj za osnovno socialno pomoč./.../Zahtevamo boljše prevajalce, dostop do odvetnikov in informacij o naših pravicah./.../Ne potrebujemo še več domov za integracijo, kjer na kupu živi ogromno beguncev kot v nekakšnem getu, potrebujemo možnost bivanja na različnih lokacijah v javnih stanovanjih./.../Zahtevamo, da se konstantni pregledi in nadlegovanje s strani policije na ulicah in celo na naših domovih prenehajo./.../

Poglej video!

Ustvarjalna solidarnost nima meja

Poglej Video!

Za avtonomne prostore! Smrt gentrifikaciji!

Poglej video!

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.