Koordinacija za zapatistično srečanje v Sloveniji, del Balkanske poti, v solidarnosti z zapatističnimi skupnostmi v Chiapasu in proti terorju paravojaških enot v Mehiki.

Zapatista Coordination Slovenia, part of Balkan Route, in solidarity with Zapatista communities in Chiapas, against paramilitaries terror in Mexico.

Poglej Video!

Ustvarjalna solidarnost nima meja

Poglej Video!

Za avtonomne prostore! Smrt gentrifikaciji!

Poglej video!

Poročilo z novinarske konference 21. maja 2021 v Ljubljani

Preberi tekst!

Dogodek je potekal v kontekstu vseevropskega zapatističnega srečanja. Več informacij o kontekstu: https://zapatista.kompot.si/

Poglej video!

Kot del mnogoterega gibanja za svobodo gibanja zahtevamo prost prehod brez omejitev za zapatistično delegacijo in to takoj. Prav tako zahtevamo prost prehod evropskih meja za vse ostale, tudi za ilegalizirane, ljudi brez papirjev, državljane ali ne, tako za tiste, ki bežijo pred vojno kot za one, ki bežijo pred revščino, klimatsko krizo ali družbeno zatohlostjo. Ograje Trdnjave Evrope morajo pasti.

Preberi Tekst!

 Ljubljana,  14.05.2021

Preberi tekst!

Protest proti imperializmu, proti patriarhatu povsod po svetu, za dostop do azila za vse in varen prehod begunk_cev. Za sesutje Trdnjave Evrope.
Protest against imperialism, against patriarchy all over the world, for access to asylum for all and a safe passage for refugees. For the collapse of Fortress Europe.

Poglej video!

V videu so zbrane fotografije iz nekaterih anti-specističnih direktnih akcij, ki so se odvijale leta 2020 in 2021 v različnih mestih t.i.slovenije.

Poglej video!

Lekcije preteklih bojev udejanjamo v sedanjosti.

We put the lessons of past struggles into practice in the present.

Poglej video!

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.