V videu so zbrane fotografije iz nekaterih anti-specističnih direktnih akcij, ki so se odvijale leta 2020 in 2021 v različnih mestih t.i.slovenije.

Poglej video!

Poročilo z novinarske konference 21. maja 2021 v Ljubljani

Preberi tekst!

Ko smo leta 2018 izdelovali roza mural, je bilo še povsem običajno, da smo antifašistke_ti in se je zdelo, da je antifašistična borba že nekako pase. Takrat smo delali AntifaFest za zabavo, za skupnost in za ohranjanje spomina na vse pretekle boje. Danes, nekaj let pozneje, pa je antifa nekaj kontroverznega, antifašistična pozicija pa celo percipirana kot radikalna ali ekstremna. Ker smo že vsi nekoliko utrujeni od vsakodnevnih bitk zadnjega obdobja, zato ob letošnjem, kar bi bil sicer okrogli AntifaFest ob okroglem OF, iz podzemlja delimo zgolj spomin na neke druge sončne dni. 

When we were painting the pink mural in 2018 it was still completely normal for us to be anti-fascists and it seemed that the anti-fascist struggle was already somehow passe, we organized a AntifaFestival for fun, for the community and to remember all the past struggles. Today, a few years later, however, 'antifa is something controversial, and the antifascist position is even perceived as radical or extreme. Since we are all a bit tired from the daily battles of the last period, this year's, which would otherwise be the round anniversary AntifaFest organizing with the round anniversary of Liberation Front, we, from the underground, share the memory of some sunny days from the past

Poglej video!

31.03.2021 je bila v Rožni dolini pred upravo študentskih domov s strani stavovalk_cev organizirana novinarska konferenca v kateri so javnost seznanili z novimi represivnimi ukrepi, ki jih že izvaja ali pa jih šele načrtuje vodstvo in uprava Študentskih domov Ljubljana. Opozorili so tudi na nehumanost zapiranja domov v času epidemije in izganjanje tam živečih oseb iz njih, s čimer jih izpostavljajo še večji možnosti okužbe z covid-19 ali širjenju le tega na rizične populacije in jih postavlja v situacijo brezdomnosti. Ob vsem tem pa so spregovorili tudi o splošni gorzljivi stanovnajski situaciji v Ljubljani in širše.

Poglej video!

Lekcije preteklih bojev udejanjamo v sedanjosti.

We put the lessons of past struggles into practice in the present.

Poglej video!

Tiskovka 3 mesece po nasilni ilegalni evikciji AT Rog, med tem ko MOL ustanavlja nov javni zavod Center Rog.

Poglej video!

V zadnjem tednu marca 2021 smo, kot že 15 let poprej, praznovali zasedbo Avtonomne Tovarne Rog. Tovarno so 19.01.2021 z ilegalno evikcijo uničili, okrutno destrukcijo zavili v celofan laži in praznih obljub, med tem ko so iskali tisoč in en način, da nas ponižajo ter uničijo našo moralo, voljo in kreativo. Ni jim uspelo: ŽIVI SMO!

Ljubljana mesto teror oz. občinska oblast je s svojim sistemskim nasiljem izgnala že mnoge izmed nas. Kljub temu pa se bomo vedno znova vračali, da ponagajamo in zašibimo kolena kapital-avtoritarizmu. V mestu straši.

FCK

MOL

Poglej video!

Oktobra 2020 so zapatisti in zapatiskev komunikeju Part Six: A Mountain on the High Seas mrežam upora na vseh koncih sveta sporočili, da bodo v prihodnjem obdobju organizirali potovanje različnih zapatističnih delegacij na vseh pet kontinentov, ter da bo njihova prva odprava v juliju, avgustu, septembru in oktobru 2021 obiskala evropski kontinent. Namen potovanja: Izpeljati srečanja, pogovore, izmenjave idej, izkušenj, analiz in ocen med tistimi, ki se iz različnih izhodišč in na različnih področjih zavzemamo za boj za življenje. Delimo prevod 1. dela izjave Za življenje. 

Poglej video!

Pri tovariški samoorganizirani založbi Acerbic je izšla knjiga o uporu v prvem letu korone. Na ruševinah kapitalizma: dokumenti iz korona-krize prinaša zbirko dokumentov, tekstov, izjav, analiz, premišljanj, letakov in ostalega materiala, ki je nastal v vrstah Anarhistične pobude Ljubljana in nekaterih njej bližnjih ekip. Če napovedI iz lanske pomladi držijo, vstopamo v novo fazo dolge ekonomske, politične in socialne krizo, v kateri bodo lekcije, napake in preboji iz preteklega obdobja mobilizacij še kako potrebne, da se povežemo in zgradimo možnost prihodnosti. Naredimo konec kapitalizmu in na osnovi solidarnosti ter tovarištva med razllčnimi na samoorganiziran način nadaljujmo antifašistični boj za nov, drugačen in boljši svet. Za vse!

Več info o knjigi in izvodih: acerbic [a] riseup.net in na spletni strani.

Poglej video!

Videospot za pesem 'Asking for it' by FPZ Z'borke

Poglej video!

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.