Potovanje za življenje: Šest zapisov o pripravah na zapatistično invazijo na Evropo, Acerbic distribution, 2021.

Poglej video!

V videu so zbrane fotografije iz nekaterih anti-specističnih direktnih akcij, ki so se odvijale leta 2020 in 2021 v različnih mestih t.i.slovenije.

Poglej video!

Oktobra 2020 so zapatisti in zapatiskev komunikeju Part Six: A Mountain on the High Seas mrežam upora na vseh koncih sveta sporočili, da bodo v prihodnjem obdobju organizirali potovanje različnih zapatističnih delegacij na vseh pet kontinentov, ter da bo njihova prva odprava v juliju, avgustu, septembru in oktobru 2021 obiskala evropski kontinent. Namen potovanja: Izpeljati srečanja, pogovore, izmenjave idej, izkušenj, analiz in ocen med tistimi, ki se iz različnih izhodišč in na različnih področjih zavzemamo za boj za življenje. Delimo prevod 1. dela izjave Za življenje. 

Poglej video!

Ko smo leta 2018 izdelovali roza mural, je bilo še povsem običajno, da smo antifašistke_ti in se je zdelo, da je antifašistična borba že nekako pase. Takrat smo delali AntifaFest za zabavo, za skupnost in za ohranjanje spomina na vse pretekle boje. Danes, nekaj let pozneje, pa je antifa nekaj kontroverznega, antifašistična pozicija pa celo percipirana kot radikalna ali ekstremna. Ker smo že vsi nekoliko utrujeni od vsakodnevnih bitk zadnjega obdobja, zato ob letošnjem, kar bi bil sicer okrogli AntifaFest ob okroglem OF, iz podzemlja delimo zgolj spomin na neke druge sončne dni. 

When we were painting the pink mural in 2018 it was still completely normal for us to be anti-fascists and it seemed that the anti-fascist struggle was already somehow passe, we organized a AntifaFestival for fun, for the community and to remember all the past struggles. Today, a few years later, however, 'antifa is something controversial, and the antifascist position is even perceived as radical or extreme. Since we are all a bit tired from the daily battles of the last period, this year's, which would otherwise be the round anniversary AntifaFest organizing with the round anniversary of Liberation Front, we, from the underground, share the memory of some sunny days from the past

Poglej video!

Pri tovariški samoorganizirani založbi Acerbic je izšla knjiga o uporu v prvem letu korone. Na ruševinah kapitalizma: dokumenti iz korona-krize prinaša zbirko dokumentov, tekstov, izjav, analiz, premišljanj, letakov in ostalega materiala, ki je nastal v vrstah Anarhistične pobude Ljubljana in nekaterih njej bližnjih ekip. Če napovedI iz lanske pomladi držijo, vstopamo v novo fazo dolge ekonomske, politične in socialne krizo, v kateri bodo lekcije, napake in preboji iz preteklega obdobja mobilizacij še kako potrebne, da se povežemo in zgradimo možnost prihodnosti. Naredimo konec kapitalizmu in na osnovi solidarnosti ter tovarištva med razllčnimi na samoorganiziran način nadaljujmo antifašistični boj za nov, drugačen in boljši svet. Za vse!

Več info o knjigi in izvodih: acerbic [a] riseup.net in na spletni strani.

Poglej video!

Videospot za pesem 'Asking for it' by FPZ Z'borke

Poglej video!

Antifa Sestre so se ponovno podale na naše ulicah, tokrat z namenom, da podprejo lokalni odpor proti rasistični vardi, ki se sestaja v Ormožu.

Antifa Sisters have stormed the local streets again, this time with the inted to suport the local antifa resistence against racists vigilantes meeting in Ormož. 

Preberi več

Poglej video!

ježek teka teka in se veseli… povorke naproti javni tribuni!

Poglej video!

Prišel je čas, ko se nad Rogom spet zbirajo temni oblaki. S 1.6. je poteklo sodno varstvo in s tem tudi kratkočasna gotovost obstoja naše oaze v centru mesta. Kaj bo storil Zoki, ne vemo.

We are inviting all people that care for and believe in the value of autonomous spaces to join us in the Defensive Camp and Festival, starting on the 31st on May!

Poglej video!

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.