V četrtek 23.05.2019, malo čez 12. uro sta v Avtonomno Tovarno Rog prišla delavni nadzornik in delavec iz gradbišča, vzpostavljenega na Trubarjevi ulici. Brezobzirno sta poskušala vstopiti v Socialni Center Rog, ki je bil zaklenjen. Uporabnik, ki je bil takrat v prostoru, je preveril, kdo kljuka po vratih in stopil z obiskovalcema v dialog.  Ta pa sta na vsak način želela vstopiti v prostor. S težavo sta povedala, da želita pogledati kje načrtujejo kopanje luknje za vzpostavitev priključka za toplo vodo. Vstop jima je bil preprečen, na kar sta odgovorila z grožnjo: "Če ne bomo luknje naredili od znotraj, jo bomo od zunaj," to je iz Trubarjeve ulice. Rekla sta še, da delata za Jankovića. Kasneje je prišel nadzorni delavec Energetike Ljubljana, Igor Kocjančič, ki je trdil, da za predvidena dela ni potrebno rušenje sten. Povedal je še, da naj bi dela izvedli v roku naslednjih sedmih dni.
Torej, po tem, ko je bil ravno sklenjen dogovor o skupnem javnem dialogu med Avtonomno Tovarno Rog in MOL glede prihodnosti tovarne Rog, je občina pred začetkom pogovorov že poslala delavce. Na podlagi preteklih izkušenj ima skupnost AT Rog upravičene pomisleke glede dobronamernosti gradbenih posegov brez jasnega predhodnega dogovora med skupnostjo AT Rog in MOL. Dokler ne pridemo do zadovoljive skupne rešitve, ne dovolimo gradbenih posegov v AT Rog, saj bi  le ta lahko ogrozila njeno avtonomijo in obstoj skupnosti.
Izvajalcem del predlagamo odlog predvidene intervencije in kot alternativo, vzpostavitev betonskega jaška na Trubarjevi ulici, za lažji dostop v primeru kasnejših posegov.

 

Skupnost Avtonomne Tovarne Rog

 

Ljubljana, 23.05.2019

 

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.