Prvo sporočilo za javnost o S-ju, tovarišu, katerega življenje je po demonstracijah v Sainte-Soline v kritičnem stanju:

V soboto, 25. marca, je našega tovariša S-ja med demonstracijami proti vodnim zajetjem v Sainte Soline v glavo zadela eksplozivna granata. Čeprav je bil tovariš v izrednem stanju, je policija namerno ovirala posredovanje reševalnih služb in njegov prevoz v ustrezno enoto za oskrbo. Trenutno je na nevrokirurški intenzivni negi. Njegova življenjska prognoza je še vedno slaba. 

Zaradi nasilja, ki so ga doživeli demonstranti, je bilo na stotine ljudi poškodovanih, pri čemer je bilo v različnih razpoložljivih poročilih navedenih več hudih telesnih poškodb. 30.000 demonstrantov je prišlo z namenom, da bi preprečili gradnjo mega zbiralnika Sainte-Soline, projekta za monopolizacijo vode s strani manjšine v korist kapitalističnega modela, ki brani zgolj še smrt. Nasilje oboroženega krila demokratične države je najbolj nazoren izraz tega.

Od pričetka gibanja proti pokojninski reformi policija pohablja in poskuša ubijati, da bi preprečila vstajo ter ubranila buržoazijo in njen svet. Nič ne bo oslabilo naše odločenosti, da končamo njihovo vladavino. V torek, 28. marca, in v naslednjih dneh okrepimo stavke in blokade, pojdimo na ulice, za S-a in vse ranjene in zaprte iz naših gibanj. 

Naj živi revolucija.

S-jevi tovariši in tovarišice

PS: 

Če imate kakršne koli informacije o okoliščinah poškodb S., nam pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Upamo, da bo to sporočilo razširjeno v čim večjem obsegu.
-----------------------------------

Drugo sporočilo o S-ju:

Medtem ko se naš tovariš Serge kot lev bori, da bi ohranil življenje, ki mu ga poskuša odvzeti država, smo priča novemu valu nasilja, tokrat s strani medijev, ki iz njega želijo narediti človeka, ki ga je dovoljeno ustreliti. Danes je še vedno v komi in njegova prognoza je še vedno negotova. Naša solidarnost je namenjena tudi Mickaëlu in vsem tistim, ki se soočajo s policijskim nasiljem.

Besede državne oblasti se neutrudno ponavljajo v buržoaznih medijih, da bi si ustvarili sovražnika, proti kateremu se je treba boriti. Njihova dimna zavesa ne bo vzdržala na desetine pričevanj, ki so ponovno sestavila potek dogodkov. Žandarmerija je uporabila granate, da bi poškodovala demonstrante, in poskrbela za neuspešno delovanje reševalnih služb, četudi bi to pomenilo, da bodo tovariši umrli.

Obveščevalne službe razpošiljajo Sergeov spis uredništvom z namenom, da bi nam vsilile policijsko prizmo za označevanje tega, kar smo. Tukaj se ne bomo ubadali z razčlenjevanjem vsake od poljubno skrajšanih policijskih različic. To bi pomenilo verjeti, da lahko kakršnakoli resnica o tej temi obstaja v okvirih državne in medijske propagande. Serge kot revolucionarni borec že vrsto let z vso vnemo sodeluje v različnih razrednih bojih, ki se dvigujejo proti našemu izkoriščanju, z namenom krepitve in širitve proletarskih zmag.
Ker se ne moremo sprijazniti s tem, da nas tlačijo.

Vse, ki ga poznajo, pozivamo, naj ljudem okoli sebe povedo, kdo je. A ne pozabite na nekaj: Serge v boju zavrača strategijo oblasti, ki določa dobre in slabe. Tega se držimo skupaj z njim.

V torek, 28. marca, so ljudje z vseh koncev prevzeli pobudo in pokazali svojo solidarnost v središču gibanja proti pokojninski reformi v Franciji. Prejeli smo tudi številna sporočila tovarišev iz drugih držav. Toplo se jim zahvaljujemo in jih vabimo k nadaljevanju in krepitvi boja. Načrtovane so že druge pobude, zato pozivamo ljudi, naj se jim pridružijo in jih brez zadržkov širijo v Franciji in po svetu.

Pozivamo k čim širši distribuciji tega sporočila.

PS: O Sergovem zdravju krožijo številne govorice. Prosimo, da jih ne razširjate. O razvoju dogodkov vas bomo sproti obveščali.

Za stik z nami: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

S-jevi tovariši in tovarišice.
---------------------------------------------------

Sporočilo S-jevih staršev:

Najin sin Serge je trenutno hospitaliziran z "življenjsko prognozo" zaradi poškodbe, ki jo je povzročila granata GM2L med demonstracijami 25. marca 2023 v Sainte-Soline (79) proti projektom namakalnih bazenov.

Vložili smo prijavo zaradi poskusa umora, namernega oviranja prihoda reševalnih služb in kršitve varovanja poklicne tajnosti v okviru policijske preiskave ter zlorabe tajnosti podatkov iz spisa.

Po različnih člankih, ki so se pojavili v medijih, od katerih so številni netočni ali zavajajoči, bi radi sporočili, da :

- Da, Serge je na označen kot "S" - tako kot na tisoče aktivistov v današnji Franciji.

- Da, Serge je imel pravne težave - kot večina ljudi, ki se borijo proti ustaljenemu redu.

- Da, Serge je sodeloval na številnih protikapitalističnih shodih - tako kot milijoni mladih po vsem svetu, ki mislijo, da poštena revolucija ne bi bila preveč, in kot milijoni delavcev, ki se trenutno borijo proti pokojninski reformi v Franciji.

Menimo, da pri tem ni šlo za kriminalna dejanja, ki bi očrnila našega sina, ampak da ta dejanja, nasprotno, pričajo v njegovo korist.

Sergovi starši
Sreda, 29. marec 2023

 

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.