Peta zaporedna ljubljanska izvedba nogometnega turnirja Brcnimo rasizem se ima zgoditi v soboto, 8. junija na igrišču ob športni dvorani Tabor v centru Ljubljane.

Turnir je del širše iniciative, ki preko športa promovira boj proti vsem oblikam izključevanja, sovraštva in zatiranja ter skozi tovrstne dogodke gradi alternative. Turnir je priložnost za srečanje, povezovanje in gradnjo solidarnosti med različnimi skupinami in družbeno angažiranimi iniciativami ter ljudmi, ki jih je obstoječi sistem potisnil na družbeni rob. Gre za odprti skupnostni prostor radikalne enakosti, ki zavrača rasizem, seksizem, homofobijo, nacionalizme in vse druge oblike diskriminacije.

★ SISTEM TEKMOVANJA ★

Na turnirju bo zaradi infrastrukturnih omejitev letos prostora le za 16 ekip. Temu je prilagojen tudi sistem tekmovanja, ki bo potekal po play-off principu: zmagovalna ekipa vsakega dvoboja se prebije v naslednji krog tekmovanja.

Igralo se bo po ljudskih pravilih rekreativnega malega nogometa (ekipe 4+1, polodbojne žoge velikosti 4, neomejeno menjav, golman brez omejitev, 2x12 min...).

★ PRIJAVE EKIP ★

Svoje ekipe prijavite na email kontakt (glej spodaj). Vsaka prijavnica mora vsebovati ime ekipe, kontakt kapetana in imena igralcev ter po možnosti kratko predstavitev in fotografijo/logotip.

★ SPREMLJEVALNI PROGRAM ★

Poleg nogometnega turnirja bo organiziran tudi pester spremljevalni program, poskrbljeno bo tudi za hrano, pijačo in v otroškem kotičku za najmlajše. Na voljo sta tudi igrišči za košarko in odbojko.

---

PRIDRUŽITE SE DOGODKU!

Turnir je samoorganiziran ter finančno in drugače povsem neodvisen. Namenjen je skupnosti, zato vas vabimo, da se pridružite soustvarjanju dogodka! Pomagajte nam s promocijo dogodka in idej, ki jih promovira, pridružite se turnirju s svojo ekipo, navijaško skupino ali kot obiskovalci. Kakršnekoli dodatne ideje in pomoč so več kot dobrodošle! Uporabite spodnji kontakt!

Soorganizirajo: Socialni center Rog in Anarhistična pobuda Ljubljana

Medijski pokrovitelj:
http://komunal.org/
Komunal 2.0
turnirji.com

★ KONTAKT ★
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
https://www.facebook.com/brcnimo.rasizem/

 

 

 

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.