Včerajšnji redni petkov večer na Metelkovi je okoli enajstih zmotila nasilniška tolpa. Več inšpektorjev v spremstvu okoli dvajset policistov v polni nasilniški opremi se je pripeljalo z neoznačenimi kombiniranimi vozili in sočasno z dveh strani skozi množico agresivno vstopilo v avtonomno cono. Vdrli so v več klubov, kjer so nadlegovali uporabnice in uporabnike Metelkove. Trudili so se spisati dve kazni zaradi kajenja v javnem prostoru in poskušali preprečiti snemanje postopka. Ob vse večjem negodovanju rednih uporabnikov in uporabnic so jih iz Metelkove pospremili glasni vzkliki “Policija povsod, svobode nikjer”, “Spizdite z Metelkove” in “Policija ven.”

 

Z zaskrbljenostjo ugotavljamo, da je šlo še za enega v nizu sistematičnega nadlegovanja uporabnic in uporabnikov AKC Metelkova s strani države. V času, ko je vsem na daleč jasno, da njihova vizija varnosti in blaginje varuje zgolj njihove lastne riti, hodijo kazat svoje mišice v še tiste redke prostore svobodnega druženja, kjer ni pomembno, kateri jezik govoriš in kje si se rodil. Država znova potrjuje, da je v pogojih napredujočega družbenega opustošenja zmožna zgolj gole manifestacije moči. Projekt sejanja strahu, da bi nato v ozračju zatohlosti in šibkosti lahko elite še naprej nemoteno ropale družbeno bogastvo, ima različne izraze. Včeraj so ljudem ponovno skušali dopovedati, naj dobro premislijo, če se jim splača iti ven v petek zvečer, medtem ko je dežela že dolgo ograjena z rezalno žico ravno zato, da bi propaganda strahu lahko delovala legitimno.

 

Nismo naivni. AKC Metelkova in Avtonomna tovarna Rog bosta tudi v prihodnje deležna tovrstnih in še bolj intenzivnih napadov policije in ostalih državnih organov. Na vseh nas je, da v našem mestu ohranimo pogum, ki bo v takih situacijah policiji še naprej dal jasno vedeti, da naših prostorov ne damo. Naše sporočilo je zato enostavno: ne moremo mirno pustiti, da nas nasilneži v uniformah terorizirajo, ne moremo se odreči našim prostorom.

 

Ne bodi naiven, organiziraj se!

 

Skupaj proti terorju policije in inšpekcij v avtonomnih prostorih! _

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.