VIDEO: Kolesarski MayDay

Nočemo novih obrazov, hočemo konec kapitalizma! Danes v Ljubljani, z antikapitalističnimi slogani več tisoč ljudi samoorganizirano pokazalo, da je prvi maj še kako živ, vlada pa gotova! Protesti so potekali tudi v Mariboru, Kopru, Brežicah, Trbovljah, Novi Goric in drugje. Kdaj se spet vidimo? Zdi se nam, da je prihodnji petek ponovno dober čas za rekreacijo! #Lopovi #PrviMaj #Rekreacija

*************************************************************

Za solidarno in ne avtoritarno družbo, proti nacionalizmu in fašizmu – onkraj kapitalističnega izkoriščanja in strankarskega sistema elit!

V petek se nas je na ulicah, rekah in drugod zbralo tisoče – nihče nas ni predstavljal, ljudje so spontano začutili, da je čas, da se postavijo za svojo svobodo in solidarno podprejo tudi druge, ki se zavzemajo za boljšo družbo.

Veseli nas, da ni bilo zaslediti simbolov gnilega državnega sistema ter, da se ljudje niso dali ustrahovati policiji in so skupaj pokazali svojo odločnost. Veseli nas, da smo 1. maj obeležili na način kot se spodobi. Po naših informacijah se nas je v Ljubljani zbralo okoli 5000, v Mariboru več kot 200, v Kopru in Trbovljah okoli 100, v Brežicah več deset, pa tudi v Celju, Novem Mestu, Gorici, Slovenj Gradcu, Kostanjevici pri Krki, Beltincih, Velenju, Kočevju, Kranju, Murski Soboti, Zidanemu Mostu, na Dravi, Savi Bohinjki, Soči, Kolpi,...

Za mobilizacijo se je precej angažirala tudi Federacija za anarhistično organiziranja, saj so bile aktivne tako rekoč vse avtonomne, lokalne skupine v sloveniji po vseh večjih protestih. V Ljubljani se je ponovno vzpostavil anti-kapitalistični blok, ki povezuje širšo antiavtoritarno, avtonomno in samoorganizirano skupnost – ta je bil tako številčen, da je bil primoran zavzeti Celovško vpadnico že pred samim prihodom na demonstracijo. Medtem, ko je policija v Ljubljani lahko spričo manifestirane moči množice lahko le nemo opazovala protest, pa informacije iz drugih krajev na žalost ponovno razkrivajo resničen obraz tega represivnega organa. Že 27.4. - na dan OF je policija posameznike iz Zasavja, ki so se spontano podali na ulice obtožila organizacije protestov, tokrat pa se je vsa njena beda manifestirala v Kopru. Tam je okoli 100 kolesarjev, sprehajalcev, rekreativcev, ponesreči mimoidočih obkolila, lovila, popisovala, zastraševala in veselo delila absurdne kazni kot naprimer vožnja z glasbo in podobno!!! Več o tem, si lahko prebereta na Alternativa Obstaja. Mi pa policijo resno opozarjamo, da bomo naše delovanje recipročno stopnjevali – če je napaden eden od nas smo napadeni vsi, ne glede na to ali je to v Trbovljah, Brežicah ali v Kopru - skupaj se bomo odločno odzvali.

Policija: Roke stran od protestnikov!

Nekaj sloganov iz protestov:

- Lopovi, lopovi, ne diskriminiramo vsi ste gotovi

- Tako v Ljubljani, kot v Mariboru proti diktaturi kapitala

- Prvi maj, brez žice, meje in ograj

- A, anti, antikapitalista

- Alerta, alerta antifašista

Ponovno se vidimo 8. maja.

In ne pozabite – nihče nas ne predstavlja!

Proti politikam sovraštva in izključevanja, proti nacionalizmu in kapitalizmu.

Za solidarno in socialno družbo tudi v prihajajočih težkih časih gospodarske krize.

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.