VIDEO: S pedal na stopala: Proti fasizmu in militarizaciji!

PROTEST PROTI FAŠIZMU, MILITARIZACIJI IN REPRESIJI

Trenutni vladni poizkus vpeljevanja avtoritarne politike se umešča v globalni kontekst odpravljanja zadnjih ovir kapitalistični ekspanziji in fašistoidni oblastniški samovolji. Na udaru so težko pridobljene in že dodobra skrhane delavske pravice, dostop do javnega zdravstva, narava in okolje ter temeljne svoboščine, kot sta svoboda gibanja in ne nazadnje pravica do protesta.

Medtem, ko oblastniki arogantno ignorirajo potrebe ljudi, se povečujejo proračuni in pooblastila represivnih organov in vojske, ki jih zdaj uporabljajo za teroriziranje migrantk in migrantov na meji, že jutri pa bodo lahko te iste puške usmerjene v vse, ki so za oblast moteči ali neprimerni.

Vlada s policijo na novo določa, kaj je v javnosti dovoljeno, in represije so na vsakem koraku deležni kolesarji, umetniki, naključni sprehajalci. Smo zadnja ovira na njihovi triumfni poti do post-fašistične družbe, in zato so na hrbte narisali tarče vsem, ki nočemo biti tiho. Medtem se za vogalom pripravljajo paravojaške enote, ki jih uradna politika ne samo tolerira, temveč tudi zagovarja.

Da bi se zoperstavili nočni mori, v katero nas vodijo, ni dovolj, da sanjarimo o »normalni« državi, v kateri vladata pravni red in mir. Stara normalnost za večino ni nič bolj delovala, kot bo nova, ki bo zgolj razširila polja izključenosti in marginalizacije. Boljšo prihodnost dostojanstva in radikalne enakosti vseh si lahko izborimo zgolj z odločnim, samoorganiziranim bojem, ki mora biti vključujoč, in v katerem ni prostora za kapitalizem, dominacijo, seksizem, nacionalizem, fašizem in vse ostale oblike zatiranja.

Da si izborimo in ubranimo prostore odpora proti avtoritarnim in fašistoidnim politikam, pozivamo na antifašistično, antirepresivno in antimilitaristično demonstracijo v petek, 12.6., ob 19h na Prešernovem trgu.

Tokrat sestopimo s koles in ponovno zavzemimo ulice na nogah. Pokažimo, da so ulice naše in da je Ljubljana še vedno antifašistično mesto! Zahvalimo se zdravstvenim delavkam in delavcem s solidarnostjo, ne pa z vojaškimi letali! Pazimo drug na drugega, ker policijska represija na naših ulicah nima kaj iskati.

Samoorganizirajmo se, da se ne zbudimo v družbi, ki ji vladata strah, izključevanje in sovraštvo.

Na ruševinah kapitalizma zgradimo drugačni svet! Boljši svet brez avtoritet! Nočemo životarit, hočemo živet!

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.