Napad Turčije na prebivalke in prebivalce Rojave in na njihove zaščitne enote YPG/YPJ je še en srhljiv opomnik na katastrofalne posledice osvajalnih vojn, vsiljeno militarizacijo družbe in geopolitičnih iger, katerih glavne žrtve so ljudje, ki stremijo k življenju v svobodnih in raznolikih skupnostih. Svoboda, mir in skupnostna samoorganizacija so enkrat več poteptani pod tankovskimi gosenicami zastopnikov interesov nacionalističnih elit, kapitala in globalnih geopolitičnih strategov.

V kontekstu vsiljene vojne med velesilo in v vojaškem smislu neprimerljivo šibkejšimi zaščitnimi enotami je genocid nad prebivalci in prebivalkami uporne Rojave, ki so v zadnjih letih v praksi pokazali, kako bi utegnila izgledati alternativa sistemu vojnega in plenilskega kapitalizma, realna možnost. V tem kritičnem trenutku zato izražamo našo podporo samoobrambnemu boju pretežno kurdskih skupnosti v Rojavi, ki so si s političnim, družbenim in kulturnim delom v zadnjih letih na področju, ki si ga lastijo različne avtoritarne državne entitete, zase izdolbli prostor avtonomije in z njim možnost nekapitalistične rekonstrukcije družbe. Njihov boj je že dolgo presegel lokalne okvirje in se je razvil v mednarodni odpor zoper gospodarje vojne, ki navdihuje številne samoorganizirane skupnosti in gibanja širom sveta.

V tem boju za svobodo in avtonomijo so svoja življenja izgubili številne tovarišice in tovariši, med njimi mnogi, ki so se na klic Rojave odzvali iz drugih delov sveta. Spominjamo se vseh padlih in ujetih tovarišic in tovarišev ter odločno stojimo skupaj z revolucionarnimi skupnostmi Rojave in vsemi tistimi, ki so danes tarče stalnega napada na svoja življenja. Zato zahtevamo takojšnjo prekinitev vojaške agresije nad Rojavo in se v četrtek ob 16h pridružujemo protestnemu shodu v parku Tabor v Ljubljani.

Solidarno z avtonomnimi uporniškimi skupnostmi v Rojavi, proti vojni mašineriji kapitalizma in fašizma.

Anarhistična pobuda Ljubljana

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.