Triglav proti sindikalnemu delovanju

Intervju z Miletom Zukićem

"Sindikalno delovanje je civilizacijski dosežek, ki je bil izborjen na ulicah s številnimi žrtvami in ta dosežek bomo branili brezkompromisno."

»Ni čas za strah in umik. Čas je za solidarnost in skupni nastop. Boj se z mojo odpovedjo ne končuje. Boj se šele začenja.."

Poglej video

Ljubljana, Socialni center Rog, 16. 10. 2016

Žene u crnom so ženska mirovniška skupina feministično – antimilitaristične orientacije, ki obstaja že 25 let. Sestavljajo jo ženske s področja bivše Jugoslavije, njihov cilj pa je odpiranje tem, povezanih z zločini nad ženskami v času vojne na področju bivše Jugoslavije.

Women in black (Žene u crnom) is women's feminist antimilitarist peace organisation. Women in black celebrated in this (2016) October 25 years anniversary. The constitution of the organisation are women from ex-Yugoslavia area. Their goal is to open the topics that are connected with the crimes against women in the times of war in ex-Yugoslavia area.

Preberi več

Poglej video

On the 24th of June, 2014 the district of Friedrichshain-Kreuzberg made an operation called "voluntary moving"...

Poglej video

Pogovor z Lejlo je tekel predvsem o uporih v Bosni in Hercegovini. Govorili smo o vzrokih za upor, plenumih in nasilju ter kriminalizaciji.

Poglej video

Poglej video

Poglej video

Minel iz Sarajeva o dogodkih na Mednarodnem Festivalu Queer Filma Merlinka.

Poglej video

Proti kriminalizaciji vstajnikov!

Poglej video

Dva aktivista SC Rog sta se odpravila na pot v Sofijo (Bolgarija), da bo se udeležila konference, ki je nosila naslov Nove perspektive levice (New Left Perspectives). Med svojim bivanjem v Bolgariji sta opravila serijo intervjujev s tovariši. Intervjuji se dotikajo različnih vprašanj, povezanih z boji ter tranzicijo na področju Balkana. V tem intervjuju nam tovariš iz Grčije (ki študira v New Yorku) razgrne dogajanje od sindikata bakra preko New Yorka, do Vi.Mea ter Krete in Grčije.

Two activists from Social Center ROG traveled to Sofia, Bulgaria to attend the conference New Left Perspectives. During the days in Bulgaria, they made a series of interviews with comrades on different issues related to struggles and transition in the Balkan region. In this interview, a comrade from Greece, studying in New York City gives an update on issues from Cooper Union and New York City to Vi.Meo and Crete in Greece.

Poglej video

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.