Dogodek je potekal v kontekstu vseevropskega zapatističnega srečanja. Več informacij o kontekstu: https://zapatista.kompot.si/

Poglej video!

Tiskovka 3 mesece po nasilni ilegalni evikciji AT Rog, med tem ko MOL ustanavlja nov javni zavod Center Rog.

Poglej video!

31.03.2021 je bila v Rožni dolini pred upravo študentskih domov s strani stavovalk_cev organizirana novinarska konferenca v kateri so javnost seznanili z novimi represivnimi ukrepi, ki jih že izvaja ali pa jih šele načrtuje vodstvo in uprava Študentskih domov Ljubljana. Opozorili so tudi na nehumanost zapiranja domov v času epidemije in izganjanje tam živečih oseb iz njih, s čimer jih izpostavljajo še večji možnosti okužbe z covid-19 ali širjenju le tega na rizične populacije in jih postavlja v situacijo brezdomnosti. Ob vsem tem pa so spregovorili tudi o splošni gorzljivi stanovnajski situaciji v Ljubljani in širše.

Poglej video!

V zadnjem tednu marca 2021 smo, kot že 15 let poprej, praznovali zasedbo Avtonomne Tovarne Rog. Tovarno so 19.01.2021 z ilegalno evikcijo uničili, okrutno destrukcijo zavili v celofan laži in praznih obljub, med tem ko so iskali tisoč in en način, da nas ponižajo ter uničijo našo moralo, voljo in kreativo. Ni jim uspelo: ŽIVI SMO!

Ljubljana mesto teror oz. občinska oblast je s svojim sistemskim nasiljem izgnala že mnoge izmed nas. Kljub temu pa se bomo vedno znova vračali, da ponagajamo in zašibimo kolena kapital-avtoritarizmu. V mestu straši.

FCK

MOL

Poglej video!

In ponovno sporočamo, da smo številni v ruševinah AT Rog izgubili vse, ne samo študijske pripomočke, delovno orodje, listine o izobrazbi in umetniške stvaritve. Izgubili smo tudi sleherno zaupanje v to, da je v kapitalizmu ljubljanskega tipa možno računati na fair-play ali pravno zaščito pred samovoljo tako paravojaških enot, mestnih oblasti kot policije. 
Sedaj tudi mi vemo, da so ljudem napovedali vojno in pomembno je, da to razumemo.

Poglej video!

Policijska pričevanja na sodišču v času sodnih procesov neposredno po vstajah so premagala fizikalne zakone prostora in časa, saj so se pričevalci policisti v svojih inkriminirajočih izpovedih redno pojavljali na več mestih sočasno. Nadnaravne sposobnosti policijskih enot so zato zahtevale prav poseben priročnik v primeru stika z njimi.

Preberi več

Treš pisanje je skupno kotenje zgodb, po načelu nadrealistične metode Exquisite corpse. Ne ozira se na zakone kanonizirane literature, temveč je kolektivni zapis tistega, kar se je mislilo in čutilo po vstajah 2012/2013. Pisanje podira mit avtorstva in na njegovo mesto postavi moč skupine.

Preberi več

26. februarja 2020 je minilo 28 let od izbrisa 25.671 prebivalcev in prebivalk Slovenije iz registra stalnega prebivališča.

On the 26. of feb 2020, 28 years have past since the erasure of 25.671 inhabitants of Slovenia from the register of permanent residence.

Poglej video!

Novinarska konference o vse hujših humanitarnih posledicah protipravnega ravnanja policije na meji

Poglej video!

Ljubljana se v času godpodarske konjunkture in turističnega buma nezadržno razvija in v lovlenju pozornosti investitorjev dobiva povsem novo podobo. Kljub priljubljenost besed kot so “participacija” in “neposredna demokracija” pa imamo prebivalci prestolnice bolj malo besede pri tem, kaj ta razvoj dejansko prinaša. T.i. urbano planiranje je v rokah ozke skupine mestnih urbanistov, ki pa tudi sami vse večkrat priznavajo, da ne morejo vplivati na vse razvojne procese.

Poglej video!

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.