8. junij 2019, Tabor, Ljubljana

Peta zaporedna ljubljanska izvedba nogometnega turnirja Brcnimo rasizem se je zgodila v soboto, 8. junija na igriščih ob športni dvorani Tabor in Dijaškem domu Tabor v centru Ljubljane.

Turnir je del širše iniciative, ki preko športa promovira boj proti vsem oblikam izključevanja, sovraštva in zatiranja ter skozi tovrstne dogodke gradi alternative. Turnir je priložnost za srečanje, povezovanje in gradnjo solidarnosti med različnimi skupinami in družbeno angažiranimi iniciativami ter ljudmi, ki jih je obstoječi sistem potisnil na družbeni rob. Gre za odprti skupnostni prostor radikalne enakosti, ki zavrača rasizem, seksizem, homofobijo, nacionalizme in vse druge oblike diskriminacije.

REZULTATI:

1. ANTINAZIONALE
2. SPARTAK 2864
3. ND PROLETERJI
4. PANTERJI

SUDIJA: 
"Letos je bilo veliko bolj intenzivno kot do sedaj. Letos je to postal turnir kjer se igra za zmago ne pa za dobro voljo. 
Sicer pa je bila organizacija super; hrana in pijaca je bila odlicna. 
Naslednje leto bi si želel vec pozitivne energije, ki jo je letos bilo malo manj kot v zadnjih letih."

OCENA letošnjega turnirja naše najljubše sodnice: 
"Navečji krivec za mojo udeležbo na turnirju je moj brat, ki potrebuje sodniško pomoč. Meni te pomoči ni težko ponuditi glede na to da to delam z užitkom. 
Vedno srečam tudi kakšnega fanta, ki je sicer na velikem nogometu pa pride še na malega. Lepo je in sproščeno. 
Letošnji turnir si bomo verjetno zapomnili po tem, da je potekal tako kot da bi bilo milijon nagrade za zmago, ker so nekateri fantje to zelo resno vzeli."

 

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.