Pri tovariški samoorganizirani založbi Acerbic je izšla knjiga o uporu v prvem letu korone. Na ruševinah kapitalizma: dokumenti iz korona-krize prinaša zbirko dokumentov, tekstov, izjav, analiz, premišljanj, letakov in ostalega materiala, ki je nastal v vrstah Anarhistične pobude Ljubljana in nekaterih njej bližnjih ekip. Če napovedI iz lanske pomladi držijo, vstopamo v novo fazo dolge ekonomske, politične in socialne krizo, v kateri bodo lekcije, napake in preboji iz preteklega obdobja mobilizacij še kako potrebne, da se povežemo in zgradimo možnost prihodnosti. Naredimo konec kapitalizmu in na osnovi solidarnosti ter tovarištva med razllčnimi na samoorganiziran način nadaljujmo antifašistični boj za nov, drugačen in boljši svet. Za vse!

Več info o knjigi in izvodih: acerbic [a] riseup.net in na spletni strani.

Poglej video!

31.03.2021 je bila v Rožni dolini pred upravo študentskih domov s strani stavovalk_cev organizirana novinarska konferenca v kateri so javnost seznanili z novimi represivnimi ukrepi, ki jih že izvaja ali pa jih šele načrtuje vodstvo in uprava Študentskih domov Ljubljana. Opozorili so tudi na nehumanost zapiranja domov v času epidemije in izganjanje tam živečih oseb iz njih, s čimer jih izpostavljajo še večji možnosti okužbe z covid-19 ali širjenju le tega na rizične populacije in jih postavlja v situacijo brezdomnosti. Ob vsem tem pa so spregovorili tudi o splošni gorzljivi stanovnajski situaciji v Ljubljani in širše.

Poglej video!

Pustna povorka. Ljubljana 2021

Poglej video!

In ponovno sporočamo, da smo številni v ruševinah AT Rog izgubili vse, ne samo študijske pripomočke, delovno orodje, listine o izobrazbi in umetniške stvaritve. Izgubili smo tudi sleherno zaupanje v to, da je v kapitalizmu ljubljanskega tipa možno računati na fair-play ali pravno zaščito pred samovoljo tako paravojaških enot, mestnih oblasti kot policije. 
Sedaj tudi mi vemo, da so ljudem napovedali vojno in pomembno je, da to razumemo.

Poglej video!

V zadnjem tednu marca 2021 smo, kot že 15 let poprej, praznovali zasedbo Avtonomne Tovarne Rog. Tovarno so 19.01.2021 z ilegalno evikcijo uničili, okrutno destrukcijo zavili v celofan laži in praznih obljub, med tem ko so iskali tisoč in en način, da nas ponižajo ter uničijo našo moralo, voljo in kreativo. Ni jim uspelo: ŽIVI SMO!

Ljubljana mesto teror oz. občinska oblast je s svojim sistemskim nasiljem izgnala že mnoge izmed nas. Kljub temu pa se bomo vedno znova vračali, da ponagajamo in zašibimo kolena kapital-avtoritarizmu. V mestu straši.

FCK

MOL

Poglej video!

Kdor seje bedo, žanje bes! Pričakujte nas na ulicah!

Who sows misery reaps rage! Expect us on the streets!

Poglej video!

Laži MOL o Skupnosti AT Rog ponovno. 

Poglej video!

Videospot za pesem 'Asking for it' by FPZ Z'borke

Poglej video!

elita složna proti ljudstvu

Poglej video!

Video poročilo protesta Proti socialnemu čiščenju mesta//video reports of a protest Against the social cleansing of the city

Poglej video!

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.