Video poročilo - 19. 1. 2022

Poglej video

Psihično malteretiranje prosilcev za azil v Postojni. 

Poglej video!

Koordinacija za zapatistično srečanje v Sloveniji, del Balkanske poti, v solidarnosti z zapatističnimi skupnostmi v Chiapasu in proti terorju paravojaških enot v Mehiki.

Zapatista Coordination Slovenia, part of Balkan Route, in solidarity with Zapatista communities in Chiapas, against paramilitaries terror in Mexico.

Poglej Video!

Protest proti imperializmu, proti patriarhatu povsod po svetu, za dostop do azila za vse in varen prehod begunk_cev. Za sesutje Trdnjave Evrope.
Protest against imperialism, against patriarchy all over the world, for access to asylum for all and a safe passage for refugees. For the collapse of Fortress Europe.

Poglej video!

/.../Testi iz jezika ne smejo biti pogoj za osnovno socialno pomoč./.../Zahtevamo boljše prevajalce, dostop do odvetnikov in informacij o naših pravicah./.../Ne potrebujemo še več domov za integracijo, kjer na kupu živi ogromno beguncev kot v nekakšnem getu, potrebujemo možnost bivanja na različnih lokacijah v javnih stanovanjih./.../Zahtevamo, da se konstantni pregledi in nadlegovanje s strani policije na ulicah in celo na naših domovih prenehajo./.../

Poglej video!

Ustvarjalna solidarnost nima meja

Poglej Video!

Za avtonomne prostore! Smrt gentrifikaciji!

Poglej video!

Potovanje za življenje: Šest zapisov o pripravah na zapatistično invazijo na Evropo, Acerbic distribution, 2021.

Poglej video!

Dogodek je potekal v kontekstu vseevropskega zapatističnega srečanja. Več informacij o kontekstu: https://zapatista.kompot.si/

Poglej video!

Kot del mnogoterega gibanja za svobodo gibanja zahtevamo prost prehod brez omejitev za zapatistično delegacijo in to takoj. Prav tako zahtevamo prost prehod evropskih meja za vse ostale, tudi za ilegalizirane, ljudi brez papirjev, državljane ali ne, tako za tiste, ki bežijo pred vojno kot za one, ki bežijo pred revščino, klimatsko krizo ali družbeno zatohlostjo. Ograje Trdnjave Evrope morajo pasti.

Preberi Tekst!

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.