Policijska pričevanja na sodišču v času sodnih procesov neposredno po vstajah so premagala fizikalne zakone prostora in časa, saj so se pričevalci policisti v svojih inkriminirajočih izpovedih redno pojavljali na več mestih sočasno. Nadnaravne sposobnosti policijskih enot so zato zahtevale prav poseben priročnik v primeru stika z njimi.

Treš pisanje je skupno kotenje zgodb, po načelu nadrealistične metode Exquisite corpse. Ne ozira se na zakone kanonizirane literature, temveč je kolektivni zapis tistega, kar se je mislilo in čutilo po vstajah 2012/2013. Pisanje podira mit avtorstva in na njegovo mesto postavi moč skupine.

Opis:
Zgodbe so nastale po nadrealistični metodi exquisite corpse. Sodelujoče_i smo skupaj izbrale_i glavne osebe ali žanre ali naslove. Nato smo si jih med sabo razdelile_i, določile_i minutažo, npr. 7 min, in začele_i pisati. Po preteku časa smo si besedila zamenjale_i, vsak_a je prebral_a tekst predhodnice_ka in nadaljeval_a odlomek, kjer se je končal. Ko so vse_i udeleženke_ci prispevale_i k nastajajočemu besedilu, je bil krog zaključen in prav tako zgodba.

 

Treš kolektiv
Glasba via https://freemusicarchive.org Xylo Ziko - Phase 2

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.