Iz zaključnega poročila:

"Na turnirju smo izkazali tudi solidarnost s socialnim centrom Libertatia iz Soluna v Grčiji, ki je bil pred meseci tarča napada neonacistov ter požgan do tal. Njeni aktivisti pa so že napovedali obnovo ter ponovno vzpostavitev tega pomembnega prostora v mestu.

Vreme je bilo lepo in sončno, na momente vetrovno, ravno pravšnje za igro nogometa. Navijači so spodbujali svoje ekipe, napetost je naraščala v zaključnih tekmah, ko so potekali boji v četrtfinalu in finalu. Na koncu si je po neodločenem rezultatu z ekipo Čeznem da te zeznem, po kazenskih strelih prislužila tretje mesto ekipa FC Mulci. V finalu je ekipa Asfalting team premagala ekipo Topničarji in si tako prislužila prvo mesto. Naj strelec je iz ekipe Spartak postal Endi Bytyqi, naj vratar pa Žiga Menart iz ekipe FC Mulci. Njegova ekipa je prejela nagrado za najbolj fair-play igro.

V času, ko se eksplicitno povečuje sovražna atmosfera ter razmere v družbi in javnem prostoru, ko je veliko več družbeno sprejemljivih izrazov rasizma, nacionalizma, ksenofobije, sovraštva in nestrpnosti do »drugačnih«, so nogometni turnirji v sklopu iniciative Brcnimo rasizem še toliko bolj pomembni za gradnjo drugačne, bolj strpne in solidarne družbe ter drugačnega nogometa nasploh!"

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.