Avtonomne prostore bomo branili!

V noči med 27. in 28. avgustom 2016 se je v ljubljanskem avtonomnem prostoru AKC Metelkova Mesto zgodil še eden v seriji napadov neonacističnih organiziranih skupin. S steklenicami, pirotehniko, kamni, in ob vzklikanju fašističnih sloganov, so poškodovali več ljudi, enega resneje. Policija je na kraju dogodka poškodovane uporabnike Metelkove poskušala obravnavati kot kriminalce in je do njih ravnala nasilno. Solidarno stojimo ob strani vsem poškodovanim in se jim pridružujemo v jasno izrečenem: ¡No pasarán!

Antimigracijski diskurzi, ki so v zadnjem času preko medijskega aparata za ustvarjanje profita skozi spektakelsko poročanje eskalirali do vrhunca, in ki so nenehno obenem tudi agenda političnih elit za doseganje populističnih ciljev, ustvarjajo plodna tla tudi za navidezno izolirane in sporadične napade na avtonomne prostore. Iz naših analiz in izkušenj s terena razumemo, da države kot inštitucije s svojimi antimigracijskimi politikami, sistematično diskriminacijo in rasizmom ne dovolijo dihati ne avtonomnim prostorom ne ljudem, ki iščejo zatočišče. Torej je očitno, da se na take in podobne tvorbe ne moremo zanesti. Zavedamo se, da smo za boj proti izključevalnim ideologijam odgovorni vsi člani skupnosti, vedno in povsod.

Primorska je, zgodovinsko gledano, odprto prizorišče srečevanj in sobivanja različnih, tukaj še vedno negujemo spomin na prve antifašistične boje. Tudi zato se ne bojimo sejalcev sovraštva in nestrpnosti!  Sodelujemo s sorodnimi kolektivi in prostori, ki delujejo na področju antifašističnega boja in budno spremljamo situacijo v naših okoljih. Mesta, v katerih živimo, bomo ohranjali kot antifašistična mesta in avtonomne prostore bomo branili še naprej!

Proti mejam, žicam in nacionalizmom, za svobodno življenje in gibanje vseh!

Kolektiva U.P. INDE Koper & ARGO Izola

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.