ANTIRASISTIČNA PRIMORSKA!

Sobota 15h, center Spodnjih Škofij

Z gnusom in prezirom opazujemo, kako nekateri krajani Škofij pod pretvezo skrbi za varnost svojih otrok in skrbi za lokalno okolje širijo strah in paranojo ter sledijo vsesplošni kampanji ameriških in evropskih elit o "muslimanski nevarnosti iz vzhoda". Ljudem, ki so izgubili svoje domove in ki bežijo iz vojnih območij ne dovolijo osnovnih človekovih pravic. Strehe nad glavo, miru in svobode. 

Politikantsko igračkanje o neinformiranosti med državo, MOK, lokalno krajevno skupnostjo in političnimi strankami izkoriščajo kot izgovor za svoje rasizme in vse to zato, ker se nekaj družin (imajo že priznan status političnih azilantov) želi nastaniti v Škofijah. Želijo celo paradirati v našem okolju s svojo nestrpnostjo.

Antirasistična fronta Primorske se bo na isti dan, v soboto ob 15h v centru Škofij zbrala in pokazala da na Primorskem ni prostora za rasizme, fašizme in katerekoli druge zaničevalne in sovražne ideologije. 

Primorska je od vedno bila in bo stičišče mnogoterosti in različnosti, antifašizem v mestih in vaseh, kjer živimo ni nikoli bil le prazna beseda. 

Danes azilanti, jutri migrantski delavci, pojutrišnjem cigani, balkanci in koncentracijska taborišča! Ne bomo tolerirali rasizma in rasistov! Fašiste smo že enkrat izgnali in če bo potrebno jih bomo spet.

Azilantke, azilanti, begunke in begunci, soljudje, dobrodošli na Primorskem, v deželi ANTIFAŠIZMA!

Se vidimo na Škofijah jutri, v soboto ob 15:00!

ANTIRASISTIČNA FRONTA PRIMORSKE

KOLEKTIV UPI INDE

ALTERNATIVA OBSTAJA, FAO

KOLEKTIV ARGO

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.