Pred tednom dni smo po številnih mestih praznik revolucionarnega delavskega boja praznovali pod geslom "1. MAJ BREZ ŽICE, VOJSKE IN OGRAJ". Ta petek se vračamo na ulice. Oblastnikom, ki po svoji običajni neoliberalni maniri pod krinko nove krize že kujejo uničevalne načrte za napad na delavske in socialne pravice ter na pravice do zdravja, znanja, stanovanja in političnega delovanja, odločno sporočamo, da njihovih uničevalnih načrtov ne bomo sprejeli brez boja.

 Oblastniki vseh strankarskih barv, ki do vratu bredejo po svojih koruptivnih mahinacijah, bodo krizo lastne legitimnosti nedvomno skušali ponovno usmeriti v staro igro iskanja novih obrazov in novih strank. Za številne med nami ta igra ne ponuja ničesar. Resnična alternativa kapitalističnemu režimu namreč raste iz samoorganiziranega boja ljudi in skupnosti zoper svet držav, kapitala, nacionalizma in vojne,  v njem pa je ključnega pomena neomajna transnacionalna solidarnost. Lokalke in migranti, zdrave in manj zdravi, mlajši in starejši, brezdomne in tisti, ki lahko 'ostajamo doma' se moramo organizirati in boriti zoper represijo, obubožanje in izkoriščanje. Le tako odpiramo možnost za to, da bi kriza, v katero nas potiskajo elite, enkrat za spremembo postala kriza njihove oblasti. Mi se ne moremo se vrniti nazaj v kapitalistično normalnost, saj ta za nas nikoli ni delovala.

V naslednjih tednih in mesecih moramo upor zoper krčenje dostopa do zdravstva, zoper napade na medijsko delo, svobodo političnega delovanja in vse ostale avtoritarne ukrepe aktualne oblasti graditi povsod tam, kjer delamo, se zdravimo in izobražujemo ter tam, kjer živimo. Enako se moramo v imenu solidarnosti skupaj boriti zoper uničevanje narave v imenu profita, zatiranje sindikalnega organiziranja, morilske mejne režime, militarizacijo in vojne. Nočemo družbe, kjer bari, zapori, meje, tovarne in cerkve nemoteno delajo, šole ostajajo zaprte, zdravstveni domovi pa praktično nedostopni. Prekinimo s sistemom, ki temelji tem, da ljudem stalno jemlje njihov pogum, ljubezen, radovednost, čas in svobodo. 

Švignimo v petek ob 19h s kolesom po središčih svojih mest in vasi. Če ne na pedalih, bodimo glasni z oken ali balkonov. Pazimo drug na drugega, tako v kontekstu virusa kot policije, poiščimo v sebi strast do upora in bodimo neulovljivi!

8. MAJ BREZ ŽICE, VOJSKE IN OGRAJ!

NIHČE NI ILEGALEN - SVOBODA GIBANJA ZA VSE!

STANOVANJA ZA VSE!

Anarhistična pobuda Ljubljana / Federacija za anarhistično organiziranje

(APL / FAO)

Ljubljana, 7. maj 2020

 

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.