13.1.2021 je v Ljubljani potekal protest (do katerega se trenutno ne opredeljujemo).
Na protestu so še enkrat policisti pokazali svoj specistični obraz in še enkrat ogrozili življenja psov in konjev, tako da so jih pripeljali na lokacijo na kateri je bilo možno, da se zgodijo izgredi in/ali spor med ljudmi in policijo.
Po eni strani nam policija maha s samopromocijsko propagando v kateri ljudi poziva, da med prazniki ne pokajo petard ker te strašijo živali (seveda ne zagovarjamo pokanja med prazniki), po drugi strani pa policija sama vodi živali na lokacije kjer so izpostavljene (ali potencialno izpostavljene) močnemu hrupu, pokom in pirotehniki...
Psi in konji niso predmeti s katerimi se ustrahuje in represira ljudi. Psi in konji so čuteča bitja in ne spadajo na ljudske proteste. Spori med ljudmi se jih v resnici ne tičejo (vsaj neposredno ne)!
Tudi nekatere_i protestnice_ki na proteste prihajajo s psi. Seveda nikakor ne enačimo sistemskega policijskega specizma s tem, da nekdo pride s psom na protest, vendar pozivamo vse protestnice_ke naj na proteste hodijo brez psov in drugih živali.
Protest ni primeren prostor-dogodek za njih, zaradi več dejavnikov: hrup, veliko ljudi, nemiri, …
Stop represiji – Stop specizmu!

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.