UPOR

Pod tem imenom se scena v Sokolskem domu spreminja v dejanja, ki jih sami nismo nikoli pričakovali. S sceno, ki je ustvarila drugi obraz kulturnega razvijanja v Novem mestu in celotni Sloveniji, smo naleteli na nečloveški napad s strani kapitalizma!


Vrata, ki delijo pritličje in prvo, ter drugo nadstropje:

Zgornji prostor je avtonomna slikarska cona, ki temelji izključno na svobodni izbiri posameznika! Vsi, ki vstopajo v to cono, so tu popolnoma na lastno odgovornost! Tukaj nimajo vstopa nobene uradne osebe, ker je prostor smrtno nevaren, zlasti za tiste, ki prostora ne poznajo! Vsi, ki vstopajo v ta prostor, so tu pod našimi pogoji, ki imajo temelj v ideji o svobodnem človeku! Tukaj kraljuje anarhija (brezvladje), ki nobenega posameznika ne postavlja pod ali nad druge ljudi! Če vstopaš v prostor z agresijo, te bomo iz prostora odstranili ( to je neljuba, pa vendar potrebna odločitev, da naša scena obstaja).

AKC SOKOLC

Avtonomna kulturna cona Sokolskega doma, AKC SOKOLC je ustanovljena zaradi nerazumevanja današnjega kapitalizma, ki je pripeljal alternativno kulturo na rob propada!

Avtonomna cona je zatočišče drugačnih umetnikov in ljudi, ki podpirajo to umetnost ( glasbena, plesna, lutkovna, borilna, kiparska, slikarska...)!
Avtonomna cona ni gostinski obrat, ni javna ustanova, ni društveni prostor temveč prostor DRUGAČNIH!!

 

Z uporabo strani komunal.org soglašate z uporabo piškotkov. - Podrobnosti.